Vrdker

21 juli, 2010 (17:10) | Daniel, Politik | Av: MaxH

Allts, det hr med vrdker…

I brjan av ret sa jag till min familjelkare att jag hade smnapn. Hon skickade d en remiss till fys-avdelningen, som skickade ett brev till mig dr de sa att de har ftt remissen och kommer kalla mig inom sex mnader. Jag frstod mellan raderna att det skulle bli s klart om ungefr 5½ mnad. Fint, okej. 5½ mnader gick och jag fr en kallelse av hmta en apparat att sova med. Jag hmtar ut den, sover med den och knner mig som en terminator nr jag kliver upp, och lmnar tillbaka den. Fr er nyfikna s satt apparaten, som r stor som en iphone ungefr p ett elastiskt band p magen. Den hade kablar ut till tv andra band, ett runt kroppen under armhlorna, och ett runt kroppen i navelhjd. Dessutom ocks en nsgrimma som mtte min andning.

Efter att jag lmnats tillbaka den fr jag ett brev hem dr de hittade tecken p smnapn och har meddelat min familjelkare det, dr de rekommenderar eventuell behandling med CPAP-apparat, allts en apparat med mask som fixar vertryck. Strax eftert fr jag ett brev frn lung-avdelningen dr de sger att det har tagit emot min remiss och kommer att bli kallad inom 90 dagar. Och s klart s lser jag mellan raderna ven hr att det blir om ca 85 dagar (eftersom det r lag p att bli behandlad inom 90 dagar).

Hur mnga gnger mste man vara i k fr en och samma grej? Att hamna i k efter k efter k r ju ungefr som att ha olika kassor fr olika saker i mataffren, och nr man betalat en sak mste man brja om i en ny k fr att betala nsta sak. Visst, jag visste att det r vrdker, men jag trodde att man var i EN k per dilemma, inte en k per besk. Frbannade jkla… logikfel.

Skriv en kommentar