CPAP & RC

17 februari, 2011 (21:21) | Daniel, Radiostyrt | Av: MaxH

Fr en mnad sedan fick jag ntligen min CPAP-maskin, och jag har sovit med den sedan dess. Det knns litegranna som att sova med en slang kopplad till trynet som blser frisk luft. Ltt att andas in, svrare att andas ut. Jag har svrt att somna dock, d jag sover p mage och numera inte kan lgga trynet ner i kudden. Dremot sover jag bttre, om n lika lnge som frut (n i alla fall.

Natten nr jag sov med registreringsmaskinen i hstas, hade jag 90 sekunders som lngsta andningsuppehll, 60% syresttning i blod som lgst, i snitt var det 85%, samt strax ver 70 andningsuppehll per timma, tror jag det var. Vanligtvis nr man r vaken r syresttningen runt 99%. Tror ni att kroppen vilade nr jag sov? Idag var jag till Lungmottagningen p Centrallasarettet och de kollade p statistik  utifrn loggarna p maskinen, vilket sg bra ut. Ntt apne-index lg p 75 frut (som jag frstod det var det inte riktigt samma som andningsuppehll per timma), och nu lg det p 25 ca. Bttre med inte bra, s de justerade minimitrycket lite p maskinen. Jag fick ocks en befuktare fr att inte bli s torr om munnen, s nu mste jag koka vatten fr att fylla p dri :)

Mste sga att jag uppskattar maskinen vldigt mycket och jag vill inte sova utan den nu… =)

Lite RC nu. Nu i vinter s kr jag tvlingar inom tv cuper framfr allt: Mellansvenska Elbilscupen (MSEC) samt Vinterbuggycupen (VBC). VBC krs dessutom i koordination med Short Course Cup, en testcup fr Short course-bilar, s jag frsker vara med i dem med eftersom jag nd r p plats. Nu har jag ftt reda p att jag etta i MSEC:s debutant-liga (se sidan sju i denna PDF). Debutant-ligan r allts de som har debutant-licens. ven B-licens och A-licens finns fr dem som r bttre och tvlar nationellt/internationellt. Detta har jag egentligen bara stadkommit genom att kra alla race. Det har varit lite slumpen att det har blivit s, men att jag fick reda p det gjorde att jag fick blodad tand och vill drfr kra resten av racen med. Senare fick jag ocks reda p att jag ligger bra i totalen, allts bland ALLA som kr buggy i MSEC, kolla sidan sex i samma PDF lnkad ovan. S nsta helg ska jag till Norrtlje fr att frsvara min ledning. Senare str Falun och rsunda p tur frhoppningsvis.

Fasiken vad tvlingsinsikten kommer ltt allts… =)

Kommentarer

Kommentar av Hi, dude! Remember me? We went to the what.cd interview together. Did you pass? if so, don’t foget to contact me!
Skrevs 2011-03-29

Hi, dude!
Remember me? We went to the what.cd interview together.
Did you pass?
if so, don’t foget to contact me!

Kommentar av Hi! No, i didnt pass actually. I havent given it another try yet neither. We’ll see if i do again =)
Skrevs 2011-04-26

Hi! No, i didnt pass actually. I havent given it another try yet neither. We’ll see if i do again =)

Skriv en kommentar