Mopedisternas dilemma

4 oktober, 2011 (17:21) | Daniel, Motor | Av: MaxH

Hej mopedNr jag ker p min moped till jobbet s ker jag frsta hlften p cykelbana och andra hlften p bilvg. Att jag inte ker hela vgen p cykelbana beror p att jag annars mste korsa en ganska trafikerad vg och det r i princip omjligt. Jag frskte en gng men efter fem-sju minuter gav jag upp. Alternativt kan jag ka en lng omvg dr cykelbanan gr. Allts vljer jag att ka bilvgen andra hlften eftersom det sparar mig tid. Nu s ker ju jag inte lika snabbt som bilarna p de korta 70-strckor som finns, vilket andra bilister antagligen tycker str trafikrytmen. Men jag gr det nd dels drfr att jag fr gra det, och dels drfr att jag vill gra det.

Ibland hnder det att bilarna ker om mig lite fr ttt fr att det ska vara bekvmt. Ngon meter r ju i alla fall att nska, men vissa verkar prompt vilja markera hur mycket jag ska veta hut, eller ntt. Idag var det en XC70 eller liknande som kte vldigt nra. Jag pratar om ett par decimeter allts. Dr r det inte bara obekvmt, utan rent av trafikfarligt. Oavsett hur brttom han har till jobbet s knner jag att jag vill ha livet och backspegeln i behll. Det vore synd om jag nsta gng rkar svaja till och av misstag ger honom en spark p bilen… men om han ker s nra s frtjnar han den. Frresten s har jag stlhttor.

P cykelbana r det ocks ett jkla strul. Det r barnvagnar med frvirrade frldrar, hundar med tillhrande jojo-koppel, barn som sparkar boll, vuxna mnniskor som envisas att ka p vnster sida, frstrckta pensionrer som kliver ut en en meter ut p grsmattan eftersom jag lter. Men det kan jag faktiskt ta, till skillnad frn bilisterna (frhoppningsvis) s har cykelbanefolket inte ftt utbildning i trafik, och dr kan jag ta det lite lugnt.

Kontentan blir att jag inte knner mig s vrst vlkommen ngonstans med mitt fordon. Jag nskar att jag hade krkort och bil fr att slippa den hr knslan av malplacering. Just nu r det bara att inse att moped r det enda fordon jag kan & fr kra, och det r synd att s mnga hyser sdant agg mot de mopeder & mopedister.

Fr det r mitt enda fordon.

Kommentarer

Kommentar av
Skrevs 2011-10-04

Skaffa en cykel! Nyttigt och mindre frargelsevckande.

Kommentar av Jag har redan en cykel :)
Skrevs 2011-10-05

Jag har redan en cykel :)

Skriv en kommentar